O Bauesovi
Čaues Baues!
Jmenuji se Lukáš Bauer a jsem ten, kdo stojí za Baues.cz. Rád míchám věci ve velkém hrnci a miluju chuťová dobrodružství. Překvapení, nové chutě, nečekané kombinace a komplexita jídel – to jsou věci, které mě na vaření i jezení nejvíc baví.
Jak to začalo
Na konci roku 2019 jsem začal vyrábět křupavý chilli olej a prodávat ho na farmářských trzích a mezi kamarády. Během pár let se z toho stala vášeň na plný úvazek – opustil jsem kancelářskou židli a vrhl se do olejového a kulinářského dobrodružství naplno.
Bauesovův křupavý chilli olej a další chuťová dobrodružství
Vyrábím výrazně aromatizované kondimenty inspirované čínskými recepturami a postupně přidávám další. Křupavý chilli olej a Knedlíčkový sós jsou produkty, které miluju nejen já, ale i moji zákazníci. Jsem pyšný na to, že se staly nedílnou součástí jídelníčku mnoha lidí.
Základem mých olejových kondimentů je poctivá péče při přípravě. Olej intenzivně infuzuji hromadou koření, aby získal pořádnou hloubku a komplexitu. Do oleje pak přidávám křupavou směs, která díky unikátní receptuře a teplu posouvá chuť na další úroveň. Výsledkem jsou kondimenty s jemnou pálivostí (mám i extra spicy verze) a vysokou komplexitou chuti. Vaše jídla tak dostanou nový rozměr – vůně, chuť i pálivost jsou v dokonalé harmonii.
Kulinářská extenze
Rád vařím a mám rád lidi, proto jsem si na dva roky otevřel i vlastní bistro. Domácí macaté gyozy (nejlepší s Knedlíčkovým sósem), čínské nudle nebo legendární bůčková miska – to byly stálice, které dělaly radost lidem v Libni. Každodenní provoz bistra už je minulostí, ale jídlu se věnuji dál:
-
Knedlíčky, bůčkové misky a další dobroty vozím na foodfesty a farmářské trhy
-
Připravuji cateringy pro svatby, firmy a konference – vždy osobitě a s péčí
-
Pořádám kurzy vaření, kde vás naučím třeba dělat gyozy (další kurzy chystám!)
Díky, že jste součástí Baues příběhu. Těším se, až ochutnáte něco nového!